Juuri äsken vuosi 2014 vaihtui vuoteen -15, ja nyt se tuntuu jo niin kovin kaukaiselta. Viisitoista vaihtui kuuteentoista ja perinteisesti on siis vuosikatsauksen aika. Vuoden vaihtuminen on aina jollakin tavalla haikeaa ja merkityksellistä, ja monet juuri tästä syystä aloittavat ’uuden elämän’ tai tekevät edes jonkinlaisia uuden vuoden lupauksia. Minä en ihmeempiä lupaillut, käsitöiden tai minkään muunkaan kannalta, vuosi 2016 kun tarkoittaa jo valmiiksi minulle täysin uuteen elämänvaiheeseen, äitiyteen, siirtymistä. Blogin kannalta en osaa vielä sanoa mitä vuosi tuo tullessaan, kevääseen asti varmasti jonkin verran vauvaneuleitakin ja toivottavasti vielä siitäkin eteenpäin jotain.

Johonkin kuitenkin ajattelin käsitöidenkin saralla panostaa, nimittäin Ravelryyn. Olen ollut rekisteröityneenä jo pitkään, mutten kuitenkaan aktiivinen käyttäjä. Lähinnä olen silloin tällöin käynyt ohjeita katselemassa, mutta nyt halusin vihdoin ja viimein perehtyä Ravelryn hienouteen. Tämän päivän projektina olen inventoinut lankavarastoni ja samalla saanut paljon uusia ideoita eri langoille. Hienosti alkoi siis tämä tuttavuus. :)

Nyt kuitenkin niiden vuoden aikana mieleen jääneiden töiden pariin….

1. Fanipipo Isän tilaama pipo, johon piti saada soviteltua hänen suosikkijoukkueidensa logot. No, tavallaan opettavainen pipo kyllä, mutta tämän jälkeen en ole vieläkään koskenut intarsianeuleeseen. Monta tuskan ja epätoivon hetkeä koin tämän pipon parissa, mutta fiilis oli mahtava, kun se vihdoin valmistui.
1. Fanipipo
Isän tilaama pipo, johon piti saada soviteltua hänen suosikkijoukkueidensa logot. No, tavallaan opettavainen pipo kyllä, mutta tämän jälkeen en ole vieläkään koskenut intarsianeuleeseen. Monta tuskan ja epätoivon hetkeä koin tämän pipon parissa, mutta fiilis oli mahtava, kun se vihdoin valmistui.
2. JättisydänNäitä taisin tehdä vuoden aikana neljä, jokainen hieman edeltäjäänsä kehitellympi versio. Sydän on yksinkertainen tehdä, mutta syö lankaa, vanua ja ranteita. Viisinkertainen 7 veljestä kun ei ole mikään kevyin neulottava. Tämä vihreäsävyinen sydän on edelleen suosikkini, se on ihanan raikkaan värinen. :)
2. Jättisydän
Näitä taisin tehdä vuoden aikana neljä, jokainen hieman edeltäjäänsä kehitellympi versio. Sydän on yksinkertainen tehdä, mutta syö lankaa, vanua ja ranteita. Viisinkertainen 7 veljestä kun ei ole mikään kevyin neulottava. Tämä vihreäsävyinen sydän on edelleen suosikkini, se on ihanan raikkaan värinen. :)

3. NeuletakitSerkuille valmistuneet neuletakit veivät suuren siivun alkuvuoden ajastani. Välillä neuloin ahkerammin, välillä vähän laiskemmin. Kuitenkin nämä ovat ensimmäiset ihan oikeat neulevaatteet, jotka olen tehnyt, ja siten merkitykselliset.
3. Neuletakit
Serkuille valmistuneet neuletakit veivät suuren siivun alkuvuoden ajastani. Välillä neuloin ahkerammin, välillä vähän laiskemmin. Kuitenkin nämä ovat ensimmäiset ihan oikeat neulevaatteet, jotka olen tehnyt, ja siten merkitykselliset.
4. Pihaprojekti osa 1 & osa 2Neuletyö tämä nyt ei ole ollenkaan, mutta käsityötä kumminkin. Eräs viime vuoden ehdottomista kohokohdista on takapihan kunnostus. Vieläkin mieleen palaavat kipeät lihakset ja takapihalla vietetyt tunnit. Mutta se oli sen arvoista!
4. Pihaprojekti osa 1 & osa 2
Neuletyö tämä nyt ei ole ollenkaan, mutta käsityötä kumminkin. Eräs viime vuoden ehdottomista kohokohdista on takapihan kunnostus. Vieläkin mieleen palaavat kipeät lihakset ja takapihalla vietetyt tunnit. Mutta se oli sen arvoista!

5. JunasukatJunasukat olivat blogitauon jälkeen ensimmäinen julkaisemani työ. Junasukkiin myös tiivistyy syy taukoni venymiselle. Näistä pienistä sukista myös lähti vierimään kivi, joka ajan myötä kasvaa, ja jonka kasvun aikana blogi hiljalleen saa uutta muotoa. Mitä, en osaa vielä sanoa, toivon kuitenkin, että parempaan suuntaan.
5. Junasukat
Junasukat olivat blogitauon jälkeen ensimmäinen julkaisemani työ. Junasukkiin myös tiivistyy syy taukoni venymiselle. Näistä pienistä sukista myös lähti vierimään kivi, joka ajan myötä kasvaa, ja jonka kasvun aikana blogi hiljalleen saa uutta muotoa. Mitä, en osaa vielä sanoa, toivon kuitenkin, että parempaan suuntaan.
6. Gepardisukat Nämä helpot ja nopeat joululahjasukat muisuttivat minulle, että yksinkertainen on kaunista. Joskus saa päästää itsensä helpolla, eikä se tee ketään huonommaksi. Kaltaiselleni perfektionistille se on välillä ihan hyvä huomata kyseisiä asioita. Neuloessakin huomaan, että aina pitäisi tehdä vain parempaa, hienompaa ja vaikeampaa - no eihän pidä! Yksinkertainen on kaunista.
6. Gepardisukat
Nämä helpot ja nopeat joululahjasukat muisuttivat minulle, että yksinkertainen on kaunista. Joskus saa päästää itsensä helpolla, eikä se tee ketään huonommaksi. Kaltaiselleni perfektionistille se on välillä ihan hyvä huomata kyseisiä asioita. Neuloessakin huomaan, että aina pitäisi tehdä vain parempaa, hienompaa ja vaikeampaa – no eihän pidä! Yksinkertainen on kaunista.

Vuoden 2015 aikana ehdin pitämään taukoa kesän alusta pitkälle syksyyn, ensin leikkauksen ja sitten raskauden vuoksi. Alkuvuonna minulla oli muutamia suurempia projekteja, ja tauon jälkeen olen keskittynyt yksinkertaisiin ja pieniin töihin. Kokonaisuudessaan vuosi oli kuitenkin hieno, käsitöiden ja elämän kannalta ylipäätään, vaikka vuosikatsaus jäikin ehkä hieman köyhäksi. Vuosi 2016 tuo tullessaan uusia tuulia, joita saamme jäädä jännityksellä odottamaan. :)

Vastaa