Yllätyssukat saivat alkunsa joskus muutama vuosi sitten Kotoliving-lehdestä. Tai sieltä minä kuulin niistä ensimmäisen kerran, ja lehden ilmestymisen jälkeen alkoi yllätyssukkabuumi. Silloin minäkin tein yhdet sukat ja nyt vasta toiset. En tiedä miksi vasta nyt, yllätyssukkiahan on erittäin mukava tehdä – varsinkin jos muistaa päätellä jo neuloessa. Pitäisiköhän siitä tehdä ohjepostaus? 

Yllätyskerään saa käytettyä kaikki langanloput, mitä vähemmän lankaa, sitä kapeampi raita. Yhtenevät sukista saa näppärästi, kun neuloo kantapään ja varren joustimen samalla värillä – tai jos jämälankaa riittää, käyttää vain toisiinsa sointuvia lankoja sukkapariin. Minun yllätyskeräni on tehty vain ja ainoastaan 7 veljeksestä, kerin näitä jo kesällä käden ollessa paketissa. Sukatkin kyllä valmistuivatkin jo jokin aika sitten, mutten ole saanut aikaiseksi kirjoitella mitään.

Näissä yllätyssukissa on muutakin yllätyksellistä, ne ovat kärjestä aloitetut ja silti kantapää näyttää ihan tavalliselta. Mitä nyt se on sukassa väärinpäin. Tästä kantapään opettelusta riemastuin, sillä en ole oikein ikinä tykännyt tiimalasikantapäästä, enkä ole kärjestä aloitettuihin sukkiin muunlaistakaan osannut tehdä.

Yllätyssukat

➾ Työ numero 13 vuonna 2015
➾ Lankana Novita 7 veljestä
➾ Ohje omasta päästä.

Vastaa