Takapiha saatiin jo hyvälle mallille ennen sairaslomaani, kuten viimeisimmästä Pihaprojekti-postauksesta huomaa. Kuten silloinkin sanoin, pientä puuhastelua siinä oli, ja on kyllä edelleenkin. Tässä postauksessa on kuitenkin vuorossa tuunattu keinu. Äitini tuttavalla oli ylimääräinen keinu nurkissa, joten me saimme sen. Pehmusteita keinussa ei kuitenkaan ollut, runko vain. Pehmusteet ovat melko kalliita, joten aikani pohdiskelin, miten hommasta pääsisi yksinkertaisimmin. Kaivoin varaston perältä muutaman vanhan patjan, jotka leikkelin oikean kokoisiksi ja asetin kaksi vaahtomuovipalaa päällekkäin, jotta patjasta tulee hieman pehmeämpi. Vaahtomuovit harsin vielä kiinni sieltä täältä, jotteivat ne pääse liikkumaan kauheasti päällisen sisällä. Luonnollisesti sain reilusti apua tähänkin hommaan… ?

Mittaamisen ja leikkaamisen jälkeen oli vuorossa päällinen. Ikävä kyllä samaa kangasta ei löytynyt suuria määriä, joten uhrasin tähän tarkoitukseen vanhan aluslakanan ja pussilakanan. Päällinen oli helppo ja nopea tehdä, saumurilla hurautin lakanat vain oikean kokoisiksi pusseiksi, jonka toiseen päähän löin nepparit mahdollista pesua silmälläpitäen. Tarkoituksena on kuitenkin, että nämä päälliset ovat vain väliaikaisratkaisu, ja lopulliseksi päälliseksi valikoituu joskus tulevaisuudessa jokin vedenpitävä kangas, jotta patjoja ei tarvitse jatkuvasti purkaa pois keinusta. Ikeasta ja Ellokselta olen ostellut kivoja tyynyjä ja tyynynpäällisiä vielä keinuun koristeeksi, ja tokihan siinä on mukavampi ollakin kun saa pään alle jotakin.

Valitettavasti tämän kesän aikana ei ole liiammin keinutteluilmoja ollut, ja se on saanut olla pääasiassa tyhjillään takapihalla. Ne muutamat kerrat, kuin sinne on makoilemaan päässyt, ovat kyllä olleet oikein mukavia. Josko elokuu toisi tullessaan kauniimmat ilmat. ?

4 comments on “Pihaprojekti » Keinu”

Vastaa