Huh! Taas on kiirettä pitänyt, etten ole ehtinyt koko blogia edes vilkaista. Pystyssä näyttää olevan edelleen, ja kävijöitäkin on ollut mukavan tasaisesti, vaikka viime postauksesta alkaa jo pari viikkoa olla. :) Hieno juttu siis! Jostain kumman syystä minulla on vaan ollut keskittyminen kateissa, eikä juttukaan ole tuntunut luistavan. Monia asioita on kuitenkin jo kirjoitettavana, eli eiköhän postauksia taas ala tulla.

Tänään on vuorossa koiran kauluri, johon jo Joustava päättely-ohjepostauksessa viittasinkin. Suunnittelin kaulurista jämäkän, jotta se pysyy ylhäällä suojaamassa niskaa hieman vahdikkaammassakin menossa. Langaksi päätyi paksu, täyttä lammasta oleva lanka.

kauluri2

Ajatus kaulurista syntyi, kun koiran muut kaulurit eivät millään pysyneet ylhäällä, vaan muutaman käytön jälkeen ne venyivät hieman, ja valuivat alas kaulalle. Tällä kyseisellä koiralla kun on todettu niskassa nikamavälin kaventuma, ja lämmikkeestä kaulalla ei ole hyötyä tässä tilanteessa. Koiran kipuilu on tuntunut pahenevan aina kylmällä, tuulisella kelillä, joten päätin, että nyt on aika kehitellä koiralle lämmikettä, jotta voidaan talvellakin lenkkeillä täysipainoisesti. Tein kaulurista pitkän, jotta sen saa paukkupakkasilla suojaamaan myös korvia paleltumiselta, (joskaan koira ei tästä tyylistä pidä..). Kuitenkin kauluri on riittävän lyhyt, että sen saa jätettyä vain niskaan, jolloin korvat vapautuvat ympäristön kuuntelemiseen. ;)

kauluri1

Lanka päätyi minulle ihan vahingossa, äitini jämälankana, kun hänelle juttelin kaulurin tekemisestä, ja hän muisti jostakin työstä jääneen nöttöset tätä lankaa. :) Ikävä kyllä tarkempia tietoja minulla ei langasta ole, eikä äitikään muistanut langan alkuperää. Paksu lanka takasi työn nopean valmistumisen, ja kauluri päätyi lähes heti käyttöön. Muutaman käytön jälkeenkään kauluri ei ole venynyt liikaa, ja pysyy hyvin paikallaan. Kierretty joustinneule tekee kaulurista vielä hieman jämäkämmän.

kauluri3

 

Kaulurin ohje Ravelryssa!

 
 

Koiran joustinneulekauluri
Työ numero 4 vuonna 2015
Lankana tuntematon villalanka
Lankaa kului n. 65g
Ohje Ravelryssa.

Vastaa