Kyllä minä jotain jouluistakin ompelin, itselleni joulumekon näet. Ompelin myös Liljalle mekon, sekä muutaman joululahjan, joihin palaan hieman myöhemmin. (Luulin kyllä kirjoittaneeni niistä jo.. voihan raskaushormonit ja pätkivä muisti.) Mekon kangas tuli vastaan Majapuun joulukalenterista, jossa se ensin huuteli minua ostamaan itsensä, sitten tulin katumapäälle ja kauhistelin värivalintaa ja lopulta rakastuin mekkoon.

Olen pitkään tuskaillut odotusvaatteiden kanssa, kun kaikki mekot saavat minut näyttämään lähinnä Muumimammalta. Olisi pitänyt heti tyytyä vanhaan, hyväksi havaittuun Ruskamekkoon, eikä tuhlata kangasta muihin. Tämä on täydellinen, sopii odotukseen ja imetykseen. Kankaan väri tosiaan aluksi hieman hirvitti, sillä pukeutumisessani on aina edes osaksi mustaa, eikä tuntunut luontevalta yhdistää kokopunaista mekkoa mustiin legginsseihin. Lisäksi halusin mekkoon ripauksen arkisuutta, jotta sitä voisi käyttää huoletta myöhemminkin. Tein siis hihansuihin mustat resorirannekkeet, sekä huolittelin pääntien mustalla resorilla. Tämä pieni määrä riittää siihen, että mekko sopii todella kivasti mustien leggarien kanssa, ja menee tosiaan ihan arkikäytössäkin.

Leikkelin mekkoa vähän summamutikassa isommaksi, taisin ainakin avartaa kainalosta inan sekä lisätä rinnanympärystä parisen senttiä. Lattialla könyäminen on jo muutenkin haastavaa, niin en jaksanut alkaa piirtämään kaavaa isompana. Lisäksi olisi kuitenkin tarkoitus, että tätä voisi käyttää sitten odotusajan (ja miinus 15kg) jälkeenkin, jolloin kokoa isompi olisi jo varmaan liiankin reilu.

Ruskamekon kaavaa mukaillen olisi tarkoitus piirtää myös tavallisia paitoja odotus- ja imetysaikaan, kunhan vaan ehdin siihen vaiheeseen… Laitan tähän loppuun kuitenkin kollaasin ompelemistani äitiysvaatteista. En ole suurinta osaa (yhtäkään?) täällä esitellyt, enkä niitä enää erikseen aio esitelläkkään. Laitan kuvien jälkeen vielä kaavatiedot, jos joku niitä kaipailee. :)

1. Tumma pitkähihainen. Tehty omalla kaavalla, joka piirretty H&M:n äitiyspaidasta.

2. Siniharmaa mekko. Ruskamekko Mama, jota ei taida enää kaavana saada?

3. Mustavalkoinen mekko. Megan Nielsenin Rie. Näytän kamalalta tämä päällä, mutta mekko on mahdottoman mukava. Paras olisi varmaan ohuesta kankaasta, jotta laskeutuisi vatsan päälle selvemmin.

4. Vaalea t-paita. Tämäkin piirretty suoraan H&M:n äitiyspaidasta.

5. Harmaa mekko. Megan Nielsenin Amber, jota on blogissa näkynyt aiemminkin. Tämäkin on parhaimmillaan ohuesta ja laskeutuvasta kankaasta, tavallinen puuvillaelastaanitrikookin tuntuu hiukan tönköltä. Viskoositrikoo taas tuntuu ja näyttää huomattavasti paremmalta! Imetyspaneelin olen muokannut kivamman malliseksi.

1 comment on “Äitiysvaatepläjäys”

  1. Oi, onpa ihana mekko! Itsellä käytössä Maitotyttöjä ja muutama kirpparilta löydetty jonkun itse ompelema ihanuus :)

Vastaa